VAK-henkilokuntataulu

VAK - Leverantör av materiel för det krävande proffset

VAK är en av Nordens största tillverkare av transportmateriel. I Finland är VAK marknadsledande tillverkare av bilskåp och släpvagnar. Varumärket är också mycket känt i Sverige dit släpvagnar har exporterats sedan 1993.

Ett flertal egna innovationer har gjort VAK till en föregångare i branschen. Ett smart utvecklingsarbete och moderna produktionsmetoder i kombination med över 40 års erfarenhet garanterar kunderna den effektivaste helhetslösningen för även krävande landsvägstransporter.

VAK-produkterna tillverkas från början till slut i Vahto nära Åbo.

Där finns företagets moderna planerings- och produktionsanläggningar samt Nordens största och modernaste egna elementfabrik. Då hela produktionskedjan fungerar på samma område kan individuell planering, flexibla tidtabeller och kompromisslös produktkvalitet garanteras.

VAK:s breda produkturval omfattar alla slags transportbehov - vi vet vad branschen kräver.

Helhetsservice

En väsentlig del av VAK:s helhetsservice för kunden är det omfattande egna servicenätverket. VAK Huoltopalvelut OY verkar förutom i Vahto i Vanda, Lapinlahti, Seinäjoki, Jyväskylä, Tammerfors, Uleåborg och Åbo. VAK är den enda tillverkaren av karosser för tungt materiel i Finland, som har ett eget servicenätverk.

Hela VAK sysselsätter 500 människor av vilka 170 arbetar i servicetjänster. Till företaget som strävar efter tillväxt i Norden hör också försäljningsbolaget VAK Sverige Ab med verksamhet i Sverige. VAK-koncernens omsättning 2016 var 71 miljoner euro.

Nyckelord för VAK:s affärsverksamhet är kvalitet, pålitlighet, mångsidighet och utmärkt kundservice samt omfattande servicetjänster. I vår verksamhet strävar vi efter flexibilitet och effektivitet utan att glömma miljön. I produktionen använder vi i så stor utsträckning som möjligt återanvändningsbara material och avfallet sorteras för återvinning. Fabriksfastigheterna uppvärms med inhemskt återvinningsträ.